Menu

Mechanische ventilatie reinigen

Mechanische ventilatie reinigen?

Wilt u uw mechanische ventilatie reinigen? Kies dan voor de hulp van Luchtklimaat Service. Het is belangrijk om uw woning goed te ventileren. Doet u dit niet voldoende, dan kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een slecht leefklimaat kan namelijk onder meer zorgen voor schimmels en de schadelijke stof radon. Periodiek onderhoud van mechanische ventilatiesystemen is dan ook van groot belang. Verse lucht komt via ventilatieroosters en ramen uw woonhuis binnen. Om uw ventilatiesysteem in optimale conditie te houden, is het zaak om deze met regelmaat schoon te maken. Ook hierbij kan Luchtklimaat Service u van dienst zijn.

Hoe wij te werk gaan

Luchtklimaat Service kan u helpen met het onderhoud en reinigen van mechanische ventilatie systemen. Met behulp van een camera-inspectie kunnen wij de mate van vervuiling in de kanalen bekijken. Daarnaast kunnen wij ook zien of er verstoppingen zijn in uw ventilatie. Daarna gaan wij aan de slag met het schoonmaken van de ventilatiekanalen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van roterende borstels. Wanneer wij uw mechanische ventilatie reinigen, dan maken wij eerst de zijkanalen schoon en daarna het hoofdkanaal. Op deze manier worden de ventilatiekanalen grondig schoongemaakt en zal deze weer naar behoren functioneren.

Waarom uw mechanische ventilatie reinigen

Door uw ventilatiekanalen worden grote hoeveelheden lucht afgevoerd. Dit brengt stofdeeltjes met zich mee, wat zich kan ophopen in de schachten. Het schoonmaken van uw mechanische ventilatie is dus noodzaak om het systeem optimaal te laten werken. Daarnaast biedt het reinigen van het mechanische ventilatiesysteem de volgende voordelen:

  1. Het verbetert het luchtklimaat van uw huis
  2. Het zorgt voor minder stof in uw woning
  3. Het verlaagt uw energiekosten
  4. Het vermindert gezondheidsproblemen
  5. Het zorgt voor minder geluidsoverlast

Mechanische ventilatie reinigen

Meer weten over mechanische ventilatie reinigen? Neem contact op

Wilt u graag meer weten over hoe wij te werk gaan wanneer wij uw ventilatie reinigen? Of heeft u nog een andere vraag die u ons graag zou willen stellen? Neemt u dan contact met ons op. Wij bespreken graag hoe wij u kunnen helpen bij het schoonmaken van uw ventilatiesysteem. U kunt ons bereiken door het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar: info@luchtklimaatservice.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk op uw bericht. Spreekt u liever een van onze medewerkers persoonlijk? Dan kunt u ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar: 0251-200035. Luchtklimaat Service is uw adres voor mechanische ventilatie reinigen.