MV Box ventilatiekanalen reinigen

Waarom uw MV Box ventilatiekanalen laten reinigen?

Dagelijks worden er door uw mechanische ventilatie grote hoeveelheden lucht afgezogen. In deze lucht bevinden zich stofdeeltjes die zich ophopen in de ventilatiekanalen van de MV Box en die tot schimmels kunnen leiden. Vervuilde MV Box luchtkanalen hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. In sommige gevallen is er sinds de bouw van de huizen niet meer naar de luchtkanalen omgekeken. Met als resultaat dat het mechanische luchtventilatiesysteem minder goed of helemaal niet meer functioneert. Op de lange termijn kan dit voor gezondheidsklachten zorgen, zoals astma, hoofdpijn en allergieën.

Ventilatiekanalen laten reinigen bij mechanische ventilatie

Voordelen reinigen mechanische ventilatie

Wilt u uw mechanische ventilatiesysteem optimaal laten functioneren, dan is het zaak dat u de MV Box ventilatiekanalen elke 6 à 8 jaar laat reinigen. Dit biedt u de volgende voordelen:

  • Uw binnenklimaat in uw woning verbetert
  • U heeft minder last van stof in uw huis
  • U zult minder hoeven te betalen aan energiekosten
  • Geluidsoverlast zal verminderen
  • U loopt minder risico op gezondheidsproblemen (hoofdpijn, allergieën, astma)

Kernwaarden

WAAROM LUCHTKLIMAATSERVICE?


Actief in heel Noord-Holland


25 jaar ervaring


Persoonlijke aandacht

Hoe werkt het reinigen van MV Box ventilatiekanalen?

Om de ventilatiekanalen van de MV Box te reinigen wordt er gebruikgemaakt van roterende borstels die op flexibele assen worden gemonteerd. Eerst worden de zijkanalen gereinigd en vervolgens het hoofdkanaal. Door de roterende werking van de borstels wordt een optimale reiniging verkregen. Doordat alles vacuüm wordt gezogen, zal er geen stof in de woning terechtkomen wanneer de ventilatiekanalen gereinigd worden. 


Bij mechanische ventilatie treft men alleen afzuigkanalen aan. Bij mechanische ventilatie wordt er lucht afgezogen in de keuken, badkamer, toilet en eventueel berging of zolder. Lucht wordt vervolgens natuurlijk aangezogen via de ventilatieroosters in de raamkozijnen. De reiniging van de ventilatiekanalen dient bij voorkeur te geschieden met een onderhoudsbeurt aan de mechanische ventilatiebox. 

Ventilatiekanalen laten reinigen
Luchtkanaal gereinigd

Tips voor luchtkanalen bij verhuizing

Gaat u verhuizen en heeft u een nieuwe woning gekocht? Vraag dan naar het onderhouds- en inregelrapport van uw ventilatiesysteem. Bij de oplevering van uw woning wordt dit namelijk niet standaard afgegeven, maar dit kan u een hoop kosten besparen. Is er geen inregelrapport? Zoekt u dan contact met de aannemer. Hij is namelijk verplicht om deze 10 jaar na de oplevering alsnog af te geven. Op die manier kunt u precies achterhalen wanneer voor het laatst onderhoud heeft plaatsgevonden en wanneer het weer tijd is dat wij langskomen voor het onderhoud. Blijf op tijd uw ventilatiekanaal reinigen. 

Meer weten over MV Box ventilatiekanalen reinigen? Neem contact op

Is uw ventilatiesysteem aan onderhoud of vervanging toe? Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor het aanschaffen en/of onderhouden van de klimaatbeheersing in uw woning of pand? Neem dan vandaag nog contact op met Luchtklimaat Service. U bereikt ons telefonisch via 0251-200035 en per mail via info@luchtklimaatservice.nl. Onze professionals staan klaar om u verder te helpen met uw klimaatbeheersing.