Wtw onderhoud

Voorkom schadelijke stoffen met WTW onderhoud

Wanneer u een mechanisch ventilatiesysteem heeft, zult u ook regelmatig onderhoud moeten laat uitvoeren aan dit systeem. Veel mensen staan er niet bij stil dat dit als het ware de longen van uw woning zijn. Er is continue verversing van de lucht nodig en er moet 24 uur per dag geventileerd worden. Met het juiste onderhoud voorkomt u dat vocht, schimmels en schadelijke stoffen (Co2 en radon) gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Radon kan zelfs longkanker veroorzaken. Met de juiste ventilatie en goed onderhoud zorgt u voor de juiste luchtverversing. Luchtklimaat Service kan u en uw WTW systeem helpen.

wtw onderhoud

Kernwaarden

WAAROM LUCHTKLIMAATSERVICE?


Actief in heel Noord-Holland


25 jaar ervaring


Persoonlijke aandacht

Verschillende soorten ventilatie

Er zijn verschillende soorten ventilatie: natuurlijke, mechanische en balansventilatie. Een gebalanceerd ventilatiesysteem wordt ook wel WTW genoemd. Deze afkorting staat voor Warmte Terug Winning. Dit houdt in dat de binnenlucht via een motor wordt afgevoerd en de buitenlucht ook weer via een motor de woning of het kantoor binnenkomt. Bij alle ventilatiesystemen en dus ook een WTW zult u regelmatig onderhoud moeten (laten) uitvoeren. Vaak denken mensen dat het voldoende is om even een raam open te zetten. Maar dat is niet voldoende en bovendien slecht voor de portemonnee, want u verliest veel warmte.

Kies voor regelmatig WTW onderhoud

In een WTW unit is het erg warm en vochtig. Daarnaast komt er vuil van binnen en van buiten in terecht. Dit vergroot de kans op schimmels. Daarom adviseren we bij Luchtklimaat Service om eens per half jaar de filters te vervangen en eens in de twee jaar onderhoud te plegen aan de unit.

Regelmatig WTW onderhoud plegen heeft veel voordelen, namelijk:

  1. Minder gezondheidsproblemen
  2. Minder geluidsoverlast
  3. Minder stof in huis
  4. Minder energiekosten
  5. Beter luchtklimaat
  6. Behoud woning

Meer weten? Neem contact op

Wilt u graag meer weten over uw WTW en de werkzaamheden op het gebied van onderhoud? Neem dan vandaag nog contact op met Luchtklimaat Service. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0251-200035. Onze specialisten staan voor u klaar om uw vragen over te beantwoorden en u te voorzien van passend en vrijblijvend advies over onderhoud. Wij adviseren u graag over en nemen u met plezier het WTW onderhoud uit handen.

WTW-unit