Menu

Mechanische ventilatie schoonmaken

Uw mechanische ventilatie schoonmaken?

Waarom is uw mechanische ventilatie schoonmaken belangrijk? Simpel. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat het leefklimaat in uw woning gezond is en blijft. Het slecht ventileren van uw huis kan schimmel, vocht en schadelijke stoffen veroorzaken. Hierdoor loopt u een grotere kans op gezondheidsrisico’s. Denk hierbij aan hoofdpijn, maar ook allergieën en astma. Met behulp van mechanische ventilatie kunt u dit voorkomen. Dit zorgt ervoor dat vervulde lucht afgevoerd wordt en schone lucht de woning binnen kan komen. Om uw systeem optimaal te laten functioneren is periodiek onderhoud en reiniging erg belangrijk. Luchtklimaat Service helpt u hier graag bij.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij komen graag bij uw langs voor het onderhoud aan uw mechanische ventilatiesysteem of wtw unit. Vaak voeren wij eerst een camera-inspectie uit om zo de mate van vervuiling vast te stellen. Ook kunnen wij zo direct zien of er een verstopping is in uw ventilatiekanalen. Daarna gaan wij uw systeem schoonmaken. Hierbij gebruiken wij roterende borstels geplaatst op flexibele assen. Zo kunnen wij zelfs de kleinste hoekjes in de schachten reinigen.

Mechanische ventilatie schoonmaken

Waarom uw ventilatiekanalen reinigen?

Dagelijks wordt er door uw mechanische ventilatie grote hoeveelheden lucht afgezogen. In deze lucht bevinden zich stofdeeltjes die kunnen gaan ophopen in de ventilatiekanalen. Wilt u uw mechanische ventilatiesysteem optimaal laten functioneren, dan is het zaak dat u deze met regelmaat laten reinigen. Dit biedt u tevens de volgende voordelen:

  • Uw binnenklimaat in uw woning verbetert
  • U heeft minder last van stof in uw huis
  • U zult minder hoeven te betalen aan energiekosten
  • Geluidsoverlast zal verminderen
  • U loopt minder risico op gezondheidsproblemen

Meer weten? Neem contact op

Wilt u graag meer informatie over onze mechanische ventilatiesystemen? Of zou u graag wat meer willen weten over hoe wij uw systeem schoonmaken? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. U bereikt ons door het formulier op de site in te vullen. Ook kunt u een e-mail sturen naar: info@luchtklimaatservice.nl. Onze medewerkers reageren dan zo vlug mogelijk op uw bericht. Telefonisch kunt u ons bereiken op: 0251-200035. Luchtklimaat Service staat voor u klaar wanneer u uw mechanische ventilatie wilt schoonmaken.