Menu

Ventilatiekanaal reinigen

Laat uw ventilatiekanaal reinigen

U moet regelmatig uw ventilatiekanaal reinigen. De kwaliteit van de binnenlucht wordt bepaald door de mate van vervuiling van de ventilatiekanalen. Doet u dit eens in de zes à acht jaar, dan levert dit een positieve bijdrage aan uw gezondheid en energiekosten. U voorkomt dat schadelijke stoffen de kans krijgen om ziektes of erger te veroorzaken. Natuurlijk kunt u zelf aan de slag gaan, maar u kunt ook een professional inschakelen voor het reinigen. Wij van Luchtklimaat Service helpen u graag met uw ventilatiekanaal.

Daarom is ventilatiekanaal reinigen belangrijk

Door uw ventilatiekanaal worden grote hoeveelheden lucht aan- en afgevoerd. Met name afgevoerde buitenlucht kan stofdeeltjes met zich meenemen. Dit kan vast gaan zitten in het ventilatiekanaal, waardoor de totaal behandelde luchthoeveelheid met 70% kan teruglopen.
Hierdoor kunnen de prestaties van het ventilatiesysteem flink teruglopen, waardoor ze zelfs onder Europese normen kunnen liggen en alsnog vocht- en stankproblemen kunnen geven.

Ventilatiekanaal reinigen

Zo reinigen wij de kanalen

In principe zijn er twee soorten luchtkanalen: een afzuigkanaal en een luchttoevoerkanaal. Soms zijn er alleen afzuigkanalen. In beide gevallen moet er regelmatig schoongemaakt worden. Wij reinigen uw ventilatiekanaal op de volgende manier:

  • Eerst bekijken we met een camera hoe erg de vervuiling is. Ook kunnen we zo verstoppingen opsporen.
  • Dan monteren we roterende borstels op flexibele assen.
  • Vervolgens maken we eerst de zijkanten schoon.
  • Daarna komt het hoofdkanaal aan bod.
  • Dankzij de roterende werking wordt een optimale reiniging verkregen.

Tips voor luchtkanaal bij verhuizen

Gaat u verhuizen en heeft u een nieuwe woning gekocht? Vraag dan naar het onderhouds- en inregelrapport van uw ventilatiesysteem. Bij de oplevering van uw woning wordt dit namelijk niet standaard afgegeven, maar dit kan u een hoop kosten besparen. Is er geen inregelrapport? Zoekt u dan contact met de aannemer. Hij is namelijk verplicht om deze 10 jaar na de oplevering alsnog af te geven. Op die manier kunt u precies achterhalen wanneer voor het laatst onderhoud heeft plaatsgevonden en wanneer het weer tijd is dat wij langskomen voor het onderhoud. Blijf op tijd uw ventilatiekanaal reinigen.

Wij helpen u graag!

Weet u niet wanneer er voor het laatst onderhoud is uitgevoerd aan uw ventilatiekanaal? Dan kunnen we met een camera bekijken of reiniging noodzakelijk is. Wij reinigen uw ventilatiekanaal al vanaf 50 euro. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0251-200035. U kunt op onze website ook een bericht achterlaten en we zullen zo spoedig mogelijk antwoorden. Wanneer u professionals nodig heeft om uw ventilatiekanaal te reinigen, dan zijn wij uw adres!