Onderhoud ventilatie unit

Belang van onderhoud ventilatie unit

Het goed ventileren van woon- of werkruimtes is iets wat vaak vergeten wordt. Het onderhoud van de verschillende ventilatiesystemen is van groot belang omdat bij vervuiling deze systemen onjuist presteren. Een slechte ventilatie is ongezond voor mens en woning wegens het gebrek aan schone lucht. Onderhoud ventilatie unit is dus enorm belangrijk. U moet het ventilatiesysteem zien als de longen van uw woning of bedrijfspand. Voor een gezond binnenhuisklimaat is het belangrijk dat er 24 uur per dag geventileerd wordt. Als dit niet het beval is krijgen vocht, schimmels en schadelijke stoffen de kans op (gezondheids)problemen te veroorzaken. Ook nare geurtjes worden verdreven door goede ventilatie. Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door bewoners zelf, maar ook door bijvoorbeeld huisdieren. Vervuiling vindt plaats door koken, douchen, roken, maar ook door ademen en transpireren.

onderhoud ventilatie unit

Onderhoud ventilatie unit

Omdat de ventilatie unit (de binnenkant althans) en het ventilatie systeem vaak niet zichtbaar zijn, is de vervuiling hiervan niet zichtbaar. U gaat het pas merken als het te laat is en er zich klachten voordoen. Om klachten te voorkomen is het van groot belang dat uw ventilatiesysteem regelmatig onderhouden wordt. Luchtklimaat Service kan periodiek of éénmalig onderhoud plegen aan mechanische en gebalanceerde ventilatiesysteem (vaak wtw genoemd) en uw ventilatie reinigen.

Onderhoud aan uw ventilatiesysteem zorgt voor:

 • Minder gezondheidsproblemen;
 • Minder energiekosten;
 • Behoud van de woning;
 • Betere luchtklimaat;
 • Minder geluidsoverlast;
 • Minder stof in huis

Kernwaarden

WAAROM LUCHTKLIMAATSERVICE?


Actief in heel Noord-Holland


25 jaar ervaring


Persoonlijke aandacht

onderhoud ventilatiesysteem en klimaatbeheersing Haarlem

Het inregelen van uw systeem

Voor een goede werking dienen alle onderdelen van uw systeem op elkaar afgestemd en in balans te zijn. Onze ervaring leert dat bij veel systemen dit niet geval is. Het inregelen van een ventilatiesysteem is belangrijk voor een goed werkend systeem om tocht- en geluidsklachten te voorkomen. Luchtklimaat Servcie kan uw systeem inrgegelen. Wij maken hier vervolgens een meetrapport van, zodat, als het systeem ontregeld is, we het gemakkelijk weer terug kunnen zetten op de ingestelde waarden. Lees meer over het inregelen van ventilatiesystemen.

Onderhoudscontracten

Als servicebedrijf bieden we voor particulieren, bedrijven en VvE’s periodieke onderhoudscontracten aan. Voor zowel systemen met mechanische ventilatie als systemen met gebalanceerde ventilatie zijn er mogelijkheden.
Op aanvraag doen wij ook grote ventilatiesystemen! Samengevat geldt:

 • Voorrijkosten gratis bij storingen;
 • Arbeidsloon gratis bij storingen;
 • Eventuele onderdelen dienen apart afgerekend te worden;
 • Tweejaarlijks onderhoud;
 • Gratis meetrapportage;
 • Gratis ventilatietips;
 • Unit wordt ontsmet.

Onderhoudscontract voor mechanische ventilatie unit

€ 28,50 per ½ jaar , éénmaal per 2 jaar onderhoud aan de ventilatie unit (incl. storingen aan de ventilatie unit, excl. onderdelen). Eerste onderhoudsbeurt € 70,- in combinatie met een onderhoudscontract.

Onderhoudscontract voor gebalanceerde ventilatie(wtw)

€ 50,50 per ½ jaar, éénmaal per 2 jaar onderhoud aan de ventilatie unit (incl. storingen aan de ventilatie unit, excl. onderdelen). Eerste onderhoudsbeurt € 109,- in combinatie met een onderhoudscontract.

Neem contact met ons op

Is uw ventilatie unit aan onderhoud toe? Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor het onderhouden van de klimaatbeheersing in uw woning of pand? Neem dan vandaag nog contact op met Luchtklimaat Service. U bereikt ons telefonisch via 0251-200035 en per mail via info@luchtklimaatservice.nl. Onze professionals staan klaar om u verder te helpen met uw klimaatbeheersing.