Menu

Mechanische ventilatie vervangen

Mechanische ventilatie vervangen of vernieuwen

Is uw ventilatie- of wtw-systeem oud en aan vervanging toe? Of wilt u een energiezuiniger of schoner systeem? Ook voor het vervangen van van uw ventilatiesysteem of wtw systeem bent u bij Luchtklimaat Service aan het juiste adres.

Vervangen van mechanische ventilatie

Maakt uw ventilatiebox veel lawaai, zuigt hij niet meer goed af, heeft u last van stof in huis en is de ventilatiebox tevens al ouder dan 15 jaar dan is het waarschijnlijk verstandig om eens na te denken of deze niet vervangen dient te worden door een energiezuinige variant. Het energieverbruik tussen nieuwe en oude ventilatieboxen is erg groot. Oudere ventilatieboxen werken nog op wisselstroom, terwijl de nieuwere op gelijkstroom werken. Boxen op gelijkstroom zijn veel energiezuiniger. Gemiddeld genomen staan ventilatieboxen veertien uur per dag op de normale stand, acht uur op de lage stand en twee uur op de hoge stand. Ter vergelijking: een oude ventilatiebox op wisselstroom gebruikt dan 341KWh/jaar, terwijl een nieuwe 57kWh/jaar verbruikt. Bij een elektraprijs van € 0,24 per kWh kun je dus bijna €70,- per jaar besparen. Dat is fors waardoor een nieuwe unit zich in niet al te lange tijd terugverdiend. Bijkomende voordelen van een nieuwe ventilatiebox zijn dat ze tevens stiller in gebruik zijn en meer capaciteit hebben.

Bij ons kunt u terecht voor een Totaal pakket.

Hiervoor worden de werkzaamheden gedaan zoals hieronder opgesomd:

  • Vervangen ventilatiebox inclusief klein aansluitmateriaal;
  • Reinigen luchtkanalen;
  • Controle drie-standen schakelaar;
  • Meetrapport maken;
  • Inregelen ventilatiesysteem;
  • Controle en schoonmaken ventielen;
  • Gratis ventilatietips.

Vervangen van wtw-systemen

Voor het vernieuwen van gebalanceerde ventilatiesystemen kunt u ook bij Luchtklimaat Service terecht. Voordat een ventilatie-unit vervangen wordt, worden altijd eerst de kanalen gereinigd. Nadat dit gebeurd is, wordt de installatie opnieuw ingeregeld, zodat alles weer optimaal functioneert.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in vervanging van uw systeem? Of wilt u meer informatie over dit onderwerp? U kunt voor zowel informatie als een offerte vrijblijvend contact met ons opnemen.

MV Box vervangen

Wtw vervangen